Špagety Carbonara mají tradici už po mnoho generací

Jednoduché jídlo, které je z podobné rodiny, jako třeba francouzské ratatouille. V minulých staletích bylo oblíbené hlavně v rámci chudších vrstev, ale když poznáte, jak snadno se připravuje, určitě si jej zamilujete. Ostatně, je dobrým tipem na chvíle, kdy nemáte moc času a víte, že kuchyni přesto nijak neodbydete. Spíš naopak, tradiční italské jídlo zvané špagety Carbonara, bývalo oblíbeným nejen v prostředí uhlířů a revolucionářů na Apeninském poloostrově. Dnes jej totiž ochutnáte v každé dobré restauraci nacházející se na jih od Alp.

S vůní přírody, bez umělých aromat

Když se řekne BIO olivový olej, mnoho z nás si vybaví skvostný přírodní produkt, který v sobě nenese žádnou syntetiku. Je prostě takový, jak ho příroda stvořila v celé své kráse. Připravit si díky němu můžete skutečně barevnou hostinu a začít lze přitom symbolicky, tam, kde jsou olivy prakticky jako doma. Špagety Carbonara si doma připravíte doslova za pár minut, jsou vhodné pro letní chvilky, kdy se nám nechce trávit v kuchyni doslova celý den. Raději bychom si totiž užívali slunce, že? Naštěstí existují jednoduché fígle, s nimiž budeme mít oběd připravený takřka hned a potřeba jsou jen špagety, olivový olej, vajíčko, sýr a pepř se solí. A abychom nezapomněli, Italové rádi přidávají i dobrou slaninu, celá ta kombinace chutí je potom o mnoho zajímavější… Olivový olej je mistrovským dílem přírody, ale podle čeho si jej máme vlastně vybírat? Indicie jsou poměrně jednoduché, předností je velmi nízká acidita, jež by neměla překročit hranici dvou desetin procenta. Filtrovaný olej, o němž jednoznačně víte, odkud pochází a nejde o „směs z EU“, je trefou do černého. Extra panenský olivový olej je balzámem pro duši i pleť a platí, že s ním potěšíte i citlivější zažívání.

Publikováno: 24. 02. 2021

Kategorie: Ostatní

Autor: Katka Roubalová